keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Aloita vaurastuminen tänään


Mistä voisi aloittaa? Mitä nopeammin aloitat, sen nopeammin vaurastut ja sinulle kertyy säästöjä.

Melkein aina ihmisten kanssa keskustellessa töistä tai rahaan liittyvistä asioista 95% ihmisistä kokee oman palkkansa tai tulotasonsa liian pieneksi, oli työpaikka mikä hyvänsä. Pikemminkin pienemmällä palkalla työskentelevät ovat useammin tyytyväisempiä kuin keskituloiset, mutta pääasiassa törmää siihen että ihmiset kokevat tulonsa liian pieniksi.

Yleensä säästäminen lähtee haaveista. Me ollaan kaikki erilaisia ja haaveillaan eriasioista, osa meistä haluaisi lentää kuumailmapallolla tai purjehtia maailman ympäri. Perinteisempiä unelmia voi olla oma ostettu koti, ulkomaan matka, koiranpentu, sapattivuosi töistä tai aikaisempien eläkepäivien turva. Jokainen haave on yhtä tärkeä ja tavoittelemisen arvoinen.

Minun haaveeni on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus, eli tavoittelen elämää jossa minulla olisi aikaa ja voimavaroja toteuttaa unelmia ja elää elämää enemmän oman mielen mukaan, ilman taloudellisia paineita käydä tavallisessa päivätyössä joka päivä, viitenä päivänä viikossa. Kuitenkin sillä tavalla etten joutuisi luopumaan elintasosta, mutta en silti haaveile leveästä elämästä ferrarin kyydissä ja palmupuiden alla. Luultavasti en ole ainut, joka sellaisesta elämästä haaveilee.
 
Aionki tässä matkanvarrella suunnitella ja kokeillakin erilaisia lisäansio, sivutulo mahdollisuuksia ja myös laitella niitä kaikkia ideoita tänne, oli ne sitte yritys ideoita tai pieniä juttuja, joilla vois päästä sitä mun omaa unelmaa kohti tai joista vois olla hyötyä niille jotka unelmoi myös :) Muutamista oon jo kerenny kirjoitella aikaisemmin mutta lisää on tulossa.

Usko itseesi ja seuraa unelmaasi määrätietoisesti. Tee asioita ja suunnitelmia unelmien eteen, harvoin asiat tapahtuvat itsestään. Lotossa voittamisen mahdollisuus on häviävän pieni mahdollisuus saavuttaa unelma ja voikin olla että 10 vuoden kuluttua olet edelleen lähtöpisteessä esimerkiksi oman asunnon oston suhteen, jos et ole aloittanut tekemään asioita sen eteen. Ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa säästämistä.

Elämme sellaisessa yhteiskunnassa jossa rahaa kuluu vaikka sitä ei oikeastaan edes kuluttaisi, sillä kaikki maksaa. Kaikista tuloista maksamme veroa, vero sisältää monia erimaksuja, joista on jokaiselle ihmiselle hyötyä mm. terveydenhuollon ja koulujen kautta. Silti jää paljon myös henkilökohtaisia kuukausittaisia maksuja, joiden maksaminen on käytännössä pakollista, ainakin perinteisessä tilanteessa.

Laskuja tipahtelee postilaatikosta tai nettipankki ilmoittaa useamman kerran kuukaudessa saapuneista e-laskuista, pakollisia kuukausittaisia laskuja voi kertyä useita, Vuokra tai yhtiövastike, lainan lyhennyksiä, kiinteistövero, sähkölasku, vesimaksu, puhelinlasku, kotivakuutus ja muita vakuutuksia moneen lähtöön, auton maksuja tai julkisiin kulkuneuvoihin kuukausikortit, lehtitilaukset, lastenhoitomaksut, ammattiliiton maksut,

Lisäksi useilla, menoja kertyy mm. ruokakaupasta, vaate hankinnoista, varuste hankinnoista, polttoaineesta, harrastuksista, eli ihan kaikesta.

Usein ihmiset päivittelevät kuinka huonoilla tuloilla täytyy tulla toimeen ja kuinka kituuttamista tavallinen arki on rahallisesti, vaikka töissä käydään viitenä päivänä viikossa ja yksitoista kuukautta vuodessa. Useasti ihmiset miettivät lisätyö mahdollisuuksia, joita olisi mahdollisuus tehdä oman päivätyön ulkopuolella osa-aikaisesti. Tällöin loppuun palamisen riski kasvaa huomattavasti ja silloin työn teko voi jopa loppua kokonaan pitkäksi aikaa.

Tekeekö raha onnelliseksi? Tulisiko kuitenkin vähemmälläkin rahalla toimeen? Onko jotain mistä voisin säästää?

Pitävätkö perinteiset fraasit paikkansa? Ei ne suuret tulot vaan pienet menot?
Tai Se piirtää kellä on liitua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti