torstai 22. marraskuuta 2018

Parhaat säästöt arkeen ruokakaupasta


Meillä on neljän hengen perhe, kaksi aikuista ja kaksi lasta. Ruokakulut karkaavat nopeasti korkeaksi jos emme kiinnitä huomiota muutamiin asioihin...

Käydään vain kerran viikossa ostoksilla, isosti ja isommassa kaupassa, tarkoitan Marketteja. Perinteisin kauppa päivä on ollut sunnuntai, normaali päivätyön jälkeen en ole viitsinyt kiireessä ja nälkäisenä lähteä kiertämään kauppaa, ettei tulisi kerättyä kaikkea mitä haluttaa sillä hetkellä.
Tämän ongelman huomaan jo pienessä kaupassa jos maito loppuu kesken viikon, harvoin kävelen kaupasta ulos pelkän maito purkin kanssa, mitä lähdin alunperin ostamaan.

Vältän muutenkin pienissä kaupoissa käyntiä korkeampien hintojen vuoksi.
Kirjoitan pitkin viikkoa listaa, mikä on lopussa tai mitä ruokia haluaisimme seuraavalla viikolla syödä. Lista helpottaa huomattavasti kaupassa haahuilua ja huti ostosten tekoa. Perinteisesti  käy muuten niin että kotiin ostetaan kuudes leivinpaperipaketti edellisten seuraksi.

Ehkä tärkein mitä tulee seurattua on kilohinnat sekä kappale hinnat. Jokin leikkele paketti voi maksaa 2e ja siinä on 150 g, kun taas toinen paketti maksaa 3 e ja siinä onkin 300 g, säästöä kertyy 1 euro kun isompi paketti riittää kaksi kertaa pidempään, näin ollen kalliimpi paketti onkin oikeasti halvempi.
Tai 6 vessapaperi rullan paketti maksaa 3e ja 8 rullan paketti maksaa 3,5 e eli ensimmäisessä paketissa rullalle jää hintaa 50 senttiä ja isommassa paketissa rullalle jää hintaa alle 44 senttiä per rulla.

Säästö voi kuulostaa pieneltä mutta jos ajattelet asiaa niin, että kuinka monta pakettia paperia perheesi kuluttaa vaikkapa 3vuoden aikana, säästöä kertyy useita paketteja.

Kauppojen välillä on suuria eroja niin hinnoissa kuin valikoimassa,  https://www.turkulainen.fi/artikkeli/671251-turkulainen-vertaili-opiskelijan-ruokakorin-hintaa-nain-viisi-turkulaista-kauppaa sivustolla oli tehty vertailua opiskelijoiden ruokakorin hinnasta eri kauppojen välillä, jokainen voi tehdä helposti oman vertailun niistä omista tuotteista joita kuluttaa eniten.

Ps.Tiesitkö että nykyisen alkoholi lainsäädännön mukaan alkoholituotteista ei saa antaa paljous alennusta? Niinpä täysien alkoholituotteiden pakkaus hinnat ovat yleensä kalliimpia kuin yksittäin ostettuna. Mikäli haluat viikonloppuna ostaa muutaman saunajuoman, kurkkaa varsin mitä maksaisi irrallaan ostettuna sama määrä tölkkejä tai pulloja entä valmiissa pakkauksessa, ehkä yllätyt 😉 tässä vielä linkki virallisiin tietoihin
https://www.valvira.fi/-/alkoholijuomien-anniskelun-ja-vahittaismyynnin-ohjeet-on-paivitetty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti