maanantai 26. marraskuuta 2018

Bensa vs diesel

Bensa vai diesel auto

Tämä tuntuu olevan ikuisuus kysymys, kummalla kannattaa ajaa?
Mie olen kokeillut molempia vaihtoehtoja. Ensin ajoin 7vuotta bensa autolla, bensa autojen hyväpuoli on halvempi hinta ja edullisempi vero.

Diesel autoon vaihdoin melkein tarkalleen kolme vuotta sitten. Minulle tulee vuodessa noin 30 000km, kun ajantyömatkat päivittäin, sekä tarvitsen myös työpäivän aikana autoa vaihtuvien työmaiden takia. Lisäksi lasten hoitomatkoista kertyy myös yllättävän paljon vuodessa kilometrejä.
Diesel auton vero on huomattavasti suurempi, nykyisessä autossa hieman alle 700e/v. Se on melkoinen summa rahaa, mutta tankkauksen yhteydessä hymyilyttää enemmän, kuin bensa autoa tankatessa. Minun tilanteessani diesel auto tuo säästöä lompakkoon.

Täältä löytyy laskuri jossa voi verrata vuosittaisten kulujen eroja. Laskuriin voi asettaa tämänhetkiset polttoaine hinnat, oman auton/hankittavan auton kulutukset ja verot sekä kilometri määrän joka itselle vuosittain kertyy. Laskuri antaa laskelman kumpi kannattaa enemmän säästettyjen eurojen näkökulmasta sinulla😊


Iltalehdessä on juttua, boschin teettämästä tutkimuksesta. Jutussa kerrotaan enemmän eroista, hyvät ja huonot puolet, sekä myös kulujen näkökulmasta.

2 kommenttia:

  1. Tuo vero on kyllä suuri, mutta tosiaan tankatessa säästää enemmän kuin bensa autoa tankatessa. Isälläni on diesel-auto, ollut jo monia vuosia. Juuri kävikin sen dieselkorjaamolla korjauttamassa.

    VastaaPoista
  2. En olekaan tiennyt tuollaisesta laskurista. Tällä hetkellä minulla on bensa-auto, mutta en tiedä onko se halvempi minulle. Tulee kuitenkin aika paljon ajettua työpaikalle ja takaisin kotiin monia kymmeniä kilometrejä. http://www.tankkauspartio.fi

    VastaaPoista